Broedplaats in Maas en Waal

MAAS EN WAAL - Fotografe Caitlin Sas en kunstenares Francien Krieg hebben de handen ineen geslagen. Samen hopen ze op korte termijn een 'Broedplaats' te realiseren in het Land van Maas en Waal. Een locatie waar creatievelingen samenkomen om te creëren, elkaar te inspireren en samen te werken. Een plek waar ze 'op hun ei te kunnen broeden'. Wat er nog ontbreekt? Een groep enthousiaste kunstenaars die het tweetal kan aanvullen.

'Veel kunstenaars in Maas en Waal werken, vooral door gebrek aan financiële middelen, vanuit huis. Dat is zonde', meent Caitlin. 'Door deze kunstenaars samen te brengen kan er veel meer bereikt worden. Niet enkel voor de kunstenaar zelf, maar ook voor de regio. De broedplaats biedt namelijk niet alleen ruimte om werk te creëren, maar ook om workshops, lezingen, masterclasses en cursussen te geven.'

Verwantschap Caitlin en Francien vonden elkaar vanuit een zekere verwantschap in het werk dat ze maken. Waar Francien het menselijk lichaam schildert in al haar puurheid, maakt Caitlin esthetische portretten waarin de natuurlijke schoonheid de hoofdrol speelt. Hun fascinatie gaat uit naar de schoonheid van de 'imperfectie'. Ideeën Voor de op te zetten Broedplaats hebben de twee al diverse ideeën: 'Onze voorkeur gaat uit naar een pand met verschillende ruimtes, waarin elk een andere functie heeft. Denk aan werkplekken, een gedeelte waar cursussen kunnen worden gegeven, een 'schone' ruimte die als fotostudio gebruikt kan worden en een ontmoetingsplaats.

Locaties Om het plan te realiseren hebben we inmiddels diverse locaties op het oog', aldus Francien. Meer informatie Kunstenaars en creatievelingen die geïnteresseerd zijn in de Broedplaats, of meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met Caitlin en Francien via info@caitlinsas.com en francienkrieg@gmail.com.